Les Llegendes de Girona

La història d’en Gerió explica com va néixer la ciutat de Girona.
Gerió era un gegant molt ric amb tres caps. Ningú sap com va arribar a Girona, però com que li va agradar molt, va començar a construir la ciutat de Girona.
A la muntanya dels Pirineus hi vivia una noia molt bonica. Gerió volia casar-se amb ella, però quan li va dir a la noia, ella li va dir que no.
El gegant estava tant trist i enfadat que un dia va cremar tota la muntanya i la noia va morir.
Després, tot penedit, es va dedicar a la pastura de bous, lluny de les persones.
Lluny vivia Hèrcules, un jove heroi que li agradava molt la fama i va saber el que havia passat amb en Gerió i va pensar que si li robava el ramat, ell es faria molt famós i tothom l’admiraria, de manera que una nit va robar-li tots els bous.
En Gerió al despertar i veure que no tenia bous es va enfurismar molt, no sabia qui ho havia fet i per tant va decidir construir una fortificació triangular, que la gent anomenava “ciutat Geriona”, totes les persones que hi vivien tenien molta por al gegant.
A Egipte hi havia un rei molt valent anomenat Ossiris, es va assabentar de la por dels Gironins i va venir a fer un encanteri a Gerió.
Gerió es va convertir en un dòcil gegant de cartró que quan surt a ballar fa disfrutar a totes les persones, petites i grans.
En Gerió